Report z Budějckého Torédo Cupu

Report z nedávného Torédo Cupu v Českých Budějovicích pro vás připravil sám vítěz tohoto turnaje, Patrik Vácha.

Pokračování série Torédo Cup se tentokrát přesunulo z hlavního města České republiky do hlavního města jižních Čech — Českých Budějovic. A to konkrétně do nově otevřeného deskoherního klubu Dekl. Ten funguje od prosince loňského roku a mimo Pokémon kartiček nabízí širokou škálu různých stolních a deskových her. Ty si můžete za menší poplatek přijít zahrát, případně se k někomu dalšímu přidat, či si pronajmout stůl, přinést si svoji hru z domova a nechat ostatní, ať se k vám připojí. Dekl je situovaný dostupně pro všechny. Nachází se cca 10 minut chůze od vlakového a autobusového nádraží a 3 minuty odtud je i parkoviště. Celkově klub působí velmi příjemným dojmem a cítil jsem se zde opravdu pohodlně. Vyzdvihuji především pohodlné židle, velké stoly, pikador a pivo :D.

"Budějckého" (jak je zde zvykem takto zkracovat) Torédo Cupu se zúčastnilo 30 hráčů všech věkových kategorií. Panovala zde velmi přátelská atmosféra a hrálo se mi na tomto místě opravdu pěkně. Profesionální vedení turnaje ze strany Toréda jen podtrhává skvělý zážitek z turnaje. Tento cup se hrál klasicky ve formátu standard (SSH — CRZ) swiss 5 kol, Bo3, 50 min a 60 min topcut. Přijel jsem, jako poslední dobou vždy, se svým oblíbeným balíčkem Giratina-VSTAR. Vybral jsem si ho nejen proto, že ho mám poměrně dost nahraný, ale především mě baví mechanika Lost Zone, kdy vybíráte z karet přesně ty, které do daného match-upu potřebujete a ostatních se zbavujete. Samozřejmě se mi na balíčku líbí přiřazování energií pomocí Mirage Gate, kdy můžete hrát i více barev a pomocí pravě této karty si v balíčku najdete ty potřebné energie. Rovněž mi zde přijde silné kombo se supporterem Thorton, který dokáže z ničeho udělat nečekaný obrat.

tar2C

Musim říct, že se mi opravdu zadařilo. První dvě hry jsem si dal těžkou zkoušku proti ostříleným hráčům, kdy oba hráli Mew-VMAX. Drapion-V a Thorton jsou jednoznačnými MVP pro tento match-up. Třetí hru hrál Honza Lost Zone Box, kde jsme se střídali po jedné prize kartě. K Honzově smůle jsem vždy já začal brát odměny jako první. Ve 4. a 5. kole jsme si dali taktickou remízu, protože se 3 výhrami a 2 remízami je TOP zajištěn. V TOP8 jsem narazil na Martina a jeho Arceus-VSTAR / Duraludon-VMAX balíček. Hry byly velmi vyrovnané a napínavé, bojovalo se až do poslední karty nebo do soupeřovy chyby. V první hře jsem tu chybu udělal já — zamíchal jsem si pomocí Marnie karty do decku a byl, bohužel, game-lost. V druhé hře udělal chybu soupeř, kdy špatně odhadl Abilitu pokémona. Ve třetí hře se bojovalo do poslední karty, která byla naštěstí šťastná pro mě. V TOP4 jsme se utkali opět s Romanem a Mew-VMAX, kde opět kraloval Drapion-V a v druhé hře měla vliv na výsledek i trošku smůla na strašně soupeře. Takže ve finále se utkali dva Patrikové. Já s balíčkem Giratina-VSTAR a soupeř s Lugia- VSTAR. První hra byla soupeřova. V prize kartách jsem měl 2× Mirage Gate a díky tomu jsem na závěr, když to bylo potřeba, nebyl schopný vysetupovat Raikou-V. To v druhé hře už se mi to povedlo a hit do weaknessu, který soupeř nečekal, mi srovnal stav finálové hry na 1:1. Poslední rozhodující hru jsme dohrát nestihli, ale podařilo se mi jít na 3 odměny, když v rozhodující chvíli se Patrikovi prostě nepovedlo one-hitnout moji Giratinu a proto v posledním svým nastaveným kole finálové hry dokázal jít pouze na 4 prize karty.

Díky přátelům a parádní organizaci jsem si turnaj opravdu užil a samozřejmě se těším na další. Rovněž jsem rád, že jsem se zapsal mezi vítěze Torédo Cupů.6QWeH


Autor: Patrik Vácha     Kategorie: Reporty

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz