Prerelease turnaje Scarlet & Violet

Prerelease turnaj (mezi hráči také prevko) je speciální typ turnaje, který se hraje pokaždé před vydáním nové sady a hráči si na něm staví balíček z nových karet, které na místě rozbalí. Standardní cena se pohybuje okolo 700 korun, za něž ale dostanete produkty ve výrazně vyšší hodnotě.

Po příchodu na turnaj dostane každý hráč takzavný Build and Battle kit, který obsahuje 4 boostery nové sady, 40karetní základ balíčku a kód do PTCG Live. K tomu každý dostane ještě 1-2 boostery (podle herny - vždy jsou 3 boostery na hráče, ty, které se nerozdají na stavbu balíčku, jdou pak do cen) a neomezené množství základních energií. Z těchto karet potom hráči skládají vlastní 40karetní balíček, se kterým budou v průběhu turnaje hrát. Ma tuto stavbu balíčku bývá zpravidla 30 až 40 minut. Hraje se podle standardních pravidel Pokémonů se dvěma výjimkami - nejsem omezen 4 kartami stejného jména na balíček (klidně můžu hrát 7 Pikachu) a hraje se pouze na 4 karty odměn. Pro stavbu balíčku se nejvíce hodí zmíněný 40karetní základ balíčku, avšak pokud otevřete silného pokémona v boosterech, nebojte se ho do balíčku přidat.

Po dostavení balíčků hrají hráči standardním turnajovým systémem, kdy se podle počtu hráčů určí počet kol, který se bude hrát. Podle toho, jak se vám bude dařit, budete dostávat přiřazené soupeře, takže místo toho, aby vás prohra vyřadila z turnaje, zajistí vám slabší soupeře do dalších kol. Po dohrání všech kol pak následuje vyhlášení a předání cen. Všechny karty, včetně balíčku, si samozřejmě odnášíte domů.

Kolik bych tak měl/a hrát energií?
V balíčku je většinou nejlepší hrát 11-14 energií, ale jsou i balíčky, které jich hrají více.

Kamarád otevřel kartu, která se mi hodí do balíčku, můžu ji s ním vyměnit?
Bohužel ne, kartu samozřejmě vyměnit jde, ale nesmí se pak hrát v balíčku - ten musím skládat opravdu pouze ze svých karet.

Otevřel/a jsem Magnezona ex, ale nemám Magnetona, co s tím mám dělat?
Bohužel v takovém případě není jak magnezona ex vyvinout a nemá tedy smysl ho v balíčku hrát.

Neumím moc dobře anglicky, vadí to?
Přestože je pro hraní potřeba vědět, co karty dělají, dá se to zvládnout i se slabší angličtinou. Dobré je se před turnajem v klidu doma podívat na nové karty a přeložit si je do češtiny, případně vám na místě rád poradí někdo z rozhodčích nebo hráčů. Menším dětem je navíc zpravidla povoleno hrát s rodiči.

Seznam prerelease turnajů Scarlet & Violet v Česku:

  • Najáda (Praha) viz příspěvek
  • Tomovy hry (Praha) viz příspěvek
  • Černý Rytíř (Praha) 18. 3. 2023 od 10:30
  • Dragon World (Slaný) 18. a 25. 3. 2023 od 13:00
  • Untap (Hradec Králové) 19. 3. 2023 od 13:00
  • Otarie (Olomouc) 25. 3. 2023 od 13:00
  • Jotunheim (Liberec) viz příspěvek
  • DEKL (České Budějovice) viz příspěvek

Autor: Vojtěch Tvrdík     Kategorie: Pozvánky na turnaje

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz