Změny ve Scarlet & Violet

Ačkoli set oficiálně vychází až 31. března, první hráči a sběratelé si jej mohli otevřít a zahrát na prerealese turnajích, které se konají po celé ČR. O co jde, si můžete přečíst v našem předešlém článku. Vy, kdo teprve nedočkavě vyhlížíte vydání, si zatím můžete přečíst, jaké novinky set vlastně přinese.

1) Ze standard formátu vyrotují (tedy přestanou se hrát) všechny karty s označením „D“, avšak existují jisté výjimky. Například Boss’s Orders s Giovannim z base setu Sword and Shield má označení „D”, avšak stejná karta s jiným obrázkem vyšla několikrát – nejnovější v Brilliant Stars. V praxi to znamená, že kartu s „D” můžeme nadále hrát, protože se svým jménem ani efektem nijak neliší od té novější.

2) Zmizí nám ikonické žluté okraje a nahradí je nové šedé/stříbrné. Zatím se nedá říci, zda se jedná o změnu k lepšímu. Mnohým hráčům i sběratelům bude jistě chvíli trvat, než si na nový design zvyknou.

3) Nově budeme mít v každém boosteru garantované dvě reverse holo karty a jednu holo kartu. Přičemž na posledním holo slotu můžete mít ex kartu základní, Full Art nebo zlatou. Na reverse holo slotu pak můžete mít karty se speciálními arty.

4) Další změna se bude týkat Pokémon itemů. Ty se nyní rozdělí do dvou kategorií - Item a Pokémon Tool. Na první pohled se může zdát, že o nic nejde. Ve skutečnosti tato změna může zásadně ovlivnit hru. Pokud máte na ruce kartu, která vám dovoluje si vzít z decku Item kartu, nebudete si moci vzít kartu, která bude mít označení Pokémon Tool, což bude platit i na starší sady. Toto pravidlo bude však platit také obráceně, tedy například po útoku Paralyzing Volt Vikavolta V budete moci využít Pokémon Tool karty.

5) Nové označení energií, které budou mít nyní ikonku Basic Energy. Je to kvůli přehlednosti pro novější hráče, a navíc tím dojde ke sjednocení vzhledu s trenérskými kartami.

Co na změny říkáte? Myslíte si, že jsou k lepšímu? Podělte se s námi o svůj názor, a také nezapomeňte napsat, jak se na nový set těšíte a jaké karty se vám nejvíce líbí.


Autor: Tereza Šindelářová     Kategorie: Novinky

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz