Recenze sady Crown Zenith

Každý z nás si toho jistě všiml! Éra Sword and Shield se již blíží ke konci a všude vidíme leaky nové sady Scarlet and Violet, která se k nám dostane na konci března. Mezitím nám Pokémon Company nachystala velmi solidní rozloučení s touto generací v podobě setu Crown Zenith.
Podobně jako Champion‘s Path, Shining Fates a Pokémon Go, je i Crown Zentih spíše sběratelská sada, která má být rozloučením s celou érou Sword and Shield. Ale lze tuto sadu skutečně považovat za rozlučkovou?

Nejprve si pojďme říci, co nás vlastně v této sadě čeká. Celý set obsahuje 270 karet – od obyčejných základních karet, přes hola (můžeme zde najít i podpisové karty trenérů z oblasti Galar), V karty, VMAX karty a VSTAR karty. To nejcennější z celého setu, je pak subset Galarian Gallery, který obsahuje 70 speciálních artů již vydaných pokémonů od těch základních až po ty nejvzácnější VSTAR a VMAX.

U Galarian Gallery mám však jeden problém – pokud se má jednat o rozlučkový set s érou Sword and Shield, proč zde převažují Pokémoni z oblasti Sinnoh a Hisui? Přičemž ty nejvzácnější karty z celého setu – zlatá Giratina VSTAR, zlatý Arceus VSTAR, a zlaté Dialga a Palkia VSTAR – nemají s regionem Galar společného nic. Kromě toho se v ní objevují Pokémoni, kteří nebyli zahrnuti v téměř žádné hře (například Deoxys a Zeraora VMAX a VSTAR) ani se neobjevují na turnajích. To podle mého názoru není úplně nejsolidnější rozloučení s galarskými Pokémony, které by si zasloužili.

Avšak čím více se člověk do setu zabere, tím více si jej oblíbí. Za zmínku určitě stojí podpisové holo karty. Kdo Hrál Sword and Shield na Switchi, jistě ví. Nicméně na základě podpisů se dá hezky odhadnout povaha trenéra, kterou též krásně dokresluje zvolený art. Například Raihanův ostrý podpis nám ukazuje jeho vůdčí osobnost, kdežto například Hopův mírně neohrabaný podpis nás upozorňuje na jeho potřebu všechno mít rychle z krku. Takovéto drobné detaily dělají karty výjimečnými.
I když výběr Pokémonů do Galarian Gallery je zvláštní, značně jej předbíhá jejich celkové zpracování, které je jedním slovem nádherné. Při vytváření se na kartách vystřídalo opravdu mnoho umělců, kteří společně vytvořili opravdu jedinečný subset, který nám bude dělat radost ještě dlouho. Všechny dohromady vytvářejí asi nejvíce sběratelsky atraktivní set ze všech doposud vydaných setů Pokémon TCG. Za zmínku stojí hopsající Keldeo v polární záři, Latias letící ve městě Alto Mare (což byl jeho původní film), Hisuian Zoroark nakreslený ve watercoloru, Mewtwo VSTAR, který je zrcadlovým obrázkem k Charizardovi VSTAR z jeho UPC. A asi nejlepší již zmíněná zlatá VSTAR čtveřice Dialga, Palkia, Arceus a Giratina, které dohromady tvoří jeden velký art.


Touto Galarian Gallery se Pokémon Company připravuje na vydání Scarlet and Violet, kde nás bude čekat velmi podobný subset.
Galarian Gallery v balíčcích najdete v místě reverse holo, takže když budete mít štěstí, můžete mít ještě nějakou další vzácnou kartu na rare slotu, což dělá tento set ještě lepším. Na místě rare karet můžete najít nejrůznější holo karty, nové reprinty V karet (Stoutland, Eevee, Glaceon, Leafeon atd.) nebo úplně nové V karty (Zacian, Zamazenta, Kyogre nebo Regigas), reprinty VMAX a VSTAR karet (Zeraora, Deoxys, Duraludon nebo Rayquaza) nebo úplně nové VSTAR a VMAX karty (Regigigas, Zacian, Zamazenta, Hatterene). Bohužel se může stát, že nebudete mít v balíčku vůbec nic.


Abychom to tedy uzavřeli, Crown Zenith není úplně nejdokonalejší rozloučení s érou Sword and Shield, ale přesto nám nabízí nádherné karty a určitě nám zahýbá s našimi peněženkami, protože, řekněme si upřímně, každý budeme chtít alespoň jednu Galarian Gallery kartu.


Autor: Tereza Šindelářová     Kategorie: Recenze

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz